Maandinfo mei 2023

Maandinfo mei 2023

Maandinfo mei 2023

10 mei 2023

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Wij hopen dat iedereen een heerlijke vakantie heeft gehad en weer helemaal opgeladen is voor de laatste periode van dit schooljaar. Altijd een leuke, drukke periode. Er moet ook nog veel gebeuren, dus gelukkig hebben we nog 9 weken! 

Groep 8 is vandaag op kamp gegaan! Laten we hopen dat de zon veel voor ze gaat schijnen en dat ze samen met juf Miriam, juf Saskia en meester Sander een paar hele mooie dagen hebben. Groep 7 maakt zich deze maand op voor het verkeersexamen. We gaan er natuurlijk vanuit dat ze het allemaal gaan halen en daarna veilig de weg op kunnen! 

A.s. vrijdagochtend organiseren we een koffie ochtend voor de ouders van groep 1 t/m 3. U bent hiervoor uitgenodigd via Parro. Zien we u vrijdag? 

In mei hebben we een aantal extra vrije dagen. Alle kinderen zijn dan vrij. We zetten ze nog even voor u op een rijtje. 

  • Donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 (Hemelvaart)
  • Maandag 29 mei 2023 (Pinksteren)

Met vriendelijke groet,

Karin Hulzebos, directeur KBS de Kameleon

Hoofdluis
Op de woensdag na elke vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op de aanwezigheid van hoofdluis of neten. De dagen dat er wordt gecontroleerd op school staan vermeld in de jaarkalender. De luizencontrole wordt uitgevoerd door een groep vrijwillige ouders van de school. Voor Duivenkamp en Kamelenspoor zijn we opzoek naar een nieuwe groep vaste ouders die willen helpen met controleren op hoofdluis. U kunt zich aanmelden door te mailen naar administratie@kameleon-maarssen.nl We hopen dat er veel aanmeldingen komen, zodat het voor iedereen weinig tijd kost.

Voor schooltijd
We merken dat veel kinderen een eigen voetbal meenemen naar school. Voor schooltijd zorgt dat ervoor dat de ballen over het schoolplein heen vliegen. Soms zorgt dat voor onveilige situaties op ons schoolplein op locatie Duivenkamp. Wij hebben met de kinderen  van locatie Duivenkamp nu afgesproken dat we alleen in de pauzes voetballen op het schoolplein. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen ‘s ochtends gewoon op het schoolplein kan kom.

MR
Na onze oproep in de vorige maandinfo hebben wij een geïnteresseerde gevonden voor de functie als MR-lid. Brenda van Leeuwen komt vanaf volgend schooljaar de MR versterken. Doordat er niet meer reacties waren op de vacature, zijn er geen verkiezingen uitgezet. Wij zijn ontzettend blij dat Brenda de MR komt versterken! 

Zonnebrand
De komende periode gaat de zon zich weer vaker laten zien. De zon schijnt fel en dit zorgt er soms voor dat we verbranden. Om dit te voorkomen willen we vragen aan u als ouders om uw kind op warme zonnige dagen in te smeren met zonnebrand. Hier op school zijn we aan het kijken hoe we op ons schoolplein meer schaduwrijke plekken kunnen creëren. 

EDI
Om onze lessen goed te geven maken wij gebruik van EDI. EDI staat voor Expliciete Directe Instructie. Het doel van EDI is om de lesstof succesvol aan te bieden aan elk kind. De landelijke expert en schrijver van het boek over EDI is Marcel Schmeier. Tijdens studiedagen bij ons op school heeft hij ons meegenomen in de theorie rondom EDI. Hij komt nu ook bij al onze leerkrachten een les bekijken. Zo zorgen we er hier op school voor dat de leerkrachten zich blijven verbeteren en dat uw kind elke dag het beste onderwijs krijgt dat het verdient. 

Formatie
De voorbereidingen voor volgend schooljaar zijn inmiddels in volle gang. We zijn druk bezig met welke leerkracht voor welke groep staat volgend jaar. Ook kijken we naar welke taken er door wie worden uitgevoerd volgend schooljaar. Misschien heeft u het al gezien, er zijn ook een aantal vacatures die we nog moeten invullen. De komende periode staan de sollicitatiegesprekken op de agenda om de geschikte kandidaat te vinden. Wanneer alles duidelijk is zullen we u hierover verder informeren. 

Dansen
Hallo allemaal,
Mijn naam is Marcia.
Al 10 jaar trotse eigenaresse van dansschool Spotlight op de kaatsbaan in Maarssen-dorp. Sinds september 2022 hebben wij ook onze deuren geopend aan de Ambachtsweg 84 in Maarssen-broek. Wij bieden een zeer gevarieerd lesprogramma aan voor jong en oud.Van peuters tot volwassenen. Met ruim 54 lessen per week is er voor iedereen een leuke en geschikte les te vinden. Plezier en jezelf kunnen zijn staat in mijn lessen voorop.

Op vrijdag 21 april heb ik voor de Koningsspelen danslessen gegeven op de Kameleon. Dit vond ik erg leuk om te doen en de kinderen hebben er zichtbaar van genoten. Na de dansles enthousiast geworden? Alle kinderen van de Kameleon mogen een gratis proefles volgen!

Kijk gerust naar ons uitgebreide lesrooster op www.dansschoolspotlight.nl

 

Vriendelijke groet ! 

team KBS De Kameleon