Maandinfo februari 2023

Maandinfo februari 2023

Maandinfo februari 2023

16 februari 2023

Beste ouder(s) / verzorger(s),

De eerste maand van het jaar is alweer voorbij. De dagen worden langer en we gaan weer richting het voorjaar. De afgelopen weken hebben we de CITO toetsen afgenomen in de groepen 3 t/m 8. De resultaten kunt u terug vinden op het rapport van uw kind. Wij gebruiken deze resultaten om ons onderwijs te evalueren. Is het nodig om dingen aan te passen? Op groepsniveau of op individueel niveau? Zo blijft ons onderwijs aansluiten bij de behoeften van de kinderen. Volgende week hebben we rapportgesprekken met iedereen. Vanaf groep 5 vinden wij het belangrijk dat de leerlingen ook aanwezig zijn bij het gesprek.

Met vriendelijke groet,

Karin Hulzebos, directeur KBS de Kameleon

 

Rapportgesprekken

Op dinsdagavond 14 februari zijn de rapportgesprekken. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van de groepsleerkracht. 

Basisgegevens en Privacy Voorkeuren

Wij horen het graag als uw basisgegevens zijn gewijzigd, denk aan adres, telefoonnummers en noodnummers. U kunt hierover een mailtje sturen naar administratie@kameleon-maarssen.nl

Bij de aanmelding op school heeft u uw privacy voorkeuren, wat betreft het delen van beeldmateriaal van uw kind(eren), aan ons doorgegeven. In de Parro app kunt u deze voorkeuren inzien en eventueel wijzigen.

Mocht u uw voorkeuren willen wijzigen:

  • Ga naar het groepenscherm
  • Tik op privacy-voorkeuren
  • Geef per kind aan wat de voorkeuren zijn, via de stipjes op het potloodje achter het kind.

Schoolfruit
Het EU-schoolfruit project loopt deze week af. De komende weken tot aan de krokusvakantie is er dus geen schoolfruit. We willen u vragen om uw kind wel een gezond 10-uurtje mee naar school te geven.
Omdat wij het op school belangrijk vinden om gezond te eten gaan we na de krokusvakantie tot het einde van dit schooljaar schoolfruit aanbieden. Na de krokusvakantie ontvangen wij het schoolfruit van schoolfruit.nl. Elke klas krijgt op woensdag, donderdag en vrijdag een fruitschaal met daarin verschillende soorten fruit.

Opening schoolplein

De opening van het vernieuwde schoolplein was een groot succes. Er waren veel kinderen die meededen aan de clinics die er werden gegeven door de sportverenigingen uit Maarssen. Ook waren er veel ouders aanwezig om een kijkje te komen nemen en om mee te doen aan de clinics of om kennis te maken met de Sportspullenbank Stichtse Vecht. Karin Hulzebos (directeur) en Karin van Vliet (wethouder) hebben samen de openingshandeling verricht. 

Namens schoolfruit.nl werd en fruit aangebonden aan alle aanwezigen en ook hebben we via de sponsoring van Fruitfunk gezonde snoepjes kunnen aanbieden. In de aankondiging werd aangegeven dat er (oud)topsporters aanwezig zouden zijn, dit was helaas niet het geval. Maar zoals bij de openingshandeling aangegeven: John de Wolf komt later dit schooljaar nog een bezoek brengen aan onze school! 

Unieke Jeugdvoetbaldagen op het complex van OSM’75

Speciaal voor kinderen uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans!

De jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden tijdens de voorjaarsvakantie op donderdag 2 en vrijdag 3 maart 2023, op het complex van OSM’75 in Maarssen, van 10.00 uur tot 16.15 uur.

Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!

De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. De kinderen worden begeleid door een team van enthousiaste trainers. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen van de kinderen verder toenemen.

Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid en deze zal de jeugd verwerven nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruit gaat. Dit gebeurd door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.

 

INSCHRIJVEN:

Men kan zich inschrijven voor deze jeugdvoetbaldagen door te gaan naar https://www.jeugdvoetbaldagen.com/komende-jeugdvoetbaldagen

Iedereen mag zich aanmelden, men hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep zijn mogelijk.

 

Vriendelijke groet ! 

team KBS De Kameleon