Maandinfo december 2022

Maandinfo december 2022

Maandinfo december 2022

20 december 2022

Beste ouder(s) / verzorger(s),

De laatste maand van 2022 is inmiddels begonnen. Met deze feestelijke maand sluiten we het jaar weer gezellig af. Op het moment dat ik dit aan het typen ben, is het SInterklaasfeest in volle gang. Sinterklaas heeft de Kameleon gelukkig weer gevonden en kwam aan in een bakfiets! Na de nieuwe stoomboot, een eigen vliegtuig, heeft de Sint nu ook een eigen bakfiets, “de Sint – stint”. Vanaf groep 5 hebben de kinderen surprises voor elkaar gemaakt. Ik heb al hele mooie voorbij zien komen en net in groep 5 prachtige gedichten gehoord. 

Na vandaag gaan we richting de kerst en dus willen we de school graag in kerstsfeer gaan brengen. As. woensdag om 8.30u willen we beide locaties gaan versieren. Zijn er nog ouders die daarbij willen helpen? U kunt zich opgeven bij de leerkracht.
In deze maandinfo vindt u meer informatie over het kerstfeest, dus lees dit even goed door! 

Ik wil u, namens het hele team, een hele fijne decembermaand wensen. Ik hoop dat u gezellige feestdagen heeft. 

Met vriendelijke groet, 

Karin Hulzebos, directeur KBS de Kameleon

 

Kerstfeest 2022

Vandaag hebben we de verjaardag van Sinterklaas op de Kameleon gevierd. Wat was het een gezellig feest en wat hebben de kinderen genoten. Er waren cadeautjes voor de kinderen van de groepen 1 t/m 4 en de taalklassen 1 en 2. In de groepen 5 t/m 8 hadden de kinderen voor elkaar een surprise gemaakt. 

Nu Sinterklaas met zijn pieten weer terug is naar Spanje, gaan wij ons voorbereiden op het naderende kerstfeest. 

Hoe fijn is het dat we na twee jaar weer gewoon kerstfeest mogen vieren. Dat wil zeggen een kerstviering in de Verrijzeniskerk en het kerstdiner in de avond op school. Dit alles zal plaatsvinden op donderdag 22 december. In de middag lopen we naar de Verrijzeniskerk en wonen daar een viering bij o.l.v. pastor Hedwig. Helaas kunnen wij niet met alle groepen tegelijk in de kerk. Vandaar dat er gekozen is voor twee vieringen. 

Tijdens de vieringen zal er een kerstspel opgevoerd worden door kinderen uit de groepen 1 t/m 8 en de taalklassen 1en 2. Om 14.30 uur gaan alle kinderen vanuit school weer naar huis.

 

Op Kamelenspoor worden de kinderen tussen 16.45 en 17.00 uur weer op school verwacht voor het kerstdiner.

De kinderen van locatie Duivenkamp worden tussen 17.00 en 17.15 uur weer op school verwacht .

Het diner maken we met en voor elkaar. Het is de bedoeling dat ieder iets lekkers thuis voorbereidt en dat mee naar school neemt. Vrijdag 9 december  kunt u voor het maken van een gerecht intekenen op een lijst die u via Parro toegestuurd zult krijgen. Wij willen wel graag dat ieder kind een bord, beker en bestek meeneemt,  in een plastic tas en voorzien van naam. 

 

Als de kinderen in de klas zitten en van hun kerstdiner genieten, bent u als ouder(s) van harte uitgenodigd om op het schoolplein op locatie Duivenkamp een kop soep te nuttigen en/of het glas te heffen tijdens het “winterfeest”. 

 

De kinderen van de groepen 1 t/m 8 zullen om 18:15 uur met hun leerkrachten op het schoolplein van Duivenkamp verzamelen. Daar sluiten we de kerstviering gezamenlijk af en kunt u uw kind(eren) weer mee naar huis nemen. Einde: 19.00 uur

 

Winterfeest 

Voor het winterfeest op donderdag 22 dec. zijn wij opzoek naar verschillende spullen en hulp. Wie zou ons daarbij kunnen helpen? 

 

Wij zijn op zoek naar:

 • Statafels
 • Warmhoudplaten 
 • Warmhoudpotten (voor soep)
 • hout voor in de vuurkorven 
 • rode loper paaltjes  (werkt er toevallig iemand bij een hotel, zodat we deze kunnen lenen?)
 • de school heeft kunstkerstbomen nodig voor in de klassen. Wie o wie heeft er toevallig nog 1 over? 

 

Hulpouders gezocht:

 • woensdag 7 december vanaf 8.30 uur willen we beide locaties gaan versieren. 
 • donderdag 22 december vanaf 8.30 uur gaan we het schoolplein van locatie Duivenkamp versieren en klaar maken voor het winterfeest s’avonds. 
 • donderdag 22 december vanaf 18.45 helpen met het schoolplein opruimen na afloop van het winterfeest. 
 • vrijdag 23 december vanaf 8.30 uur beide locaties de kerstspullen weer opruimen. 

 

Wie heeft er tijd om te helpen? 

Kan je één van deze data of allemaal, of heb je spullen die wij mogen gebruiken, meld je aan bij leerkracht van je kind.

 

Alvast super bedankt! 

 

Mediatoren

Zoals in de vorige maandinfo aangekondigd zijn we op locatie Kamelenspoor begonnen met het trainen van de leerlingmediatoren. Super dat een flink aantal van onze kinderen hadden aangegeven te willen helpen als er een conflict is op het schoolplein. We hebben de afgelopen weken veel met elkaar gesproken wanneer je als leerlingmediator wel kunt helpen en wanneer het beter is om de leerkracht om hulp te vragen. Het belang van neutraal blijven is een belangrijk uitgangspunt bij het mediëren. Ook de precieze stappen die je kunt volgen om twee kinderen weer met elkaar in gesprek te laten komen die samen een conflict hebben hebben we al vaak geoefend. Kinderen zijn aan de slag gegaan met hun persoonlijke leerdoelen.

 

De betrokkenheid was groot! Er werd uitstekend samengewerkt en we zagen een goede luisterhouding. De trots en het verantwoordelijkheidsgevoel dat we bij de kinderen zagen viel ons positief op. Belangrijk om te weten is dat de leerlingmediatoren er nooit alleen voor staan. Er is altijd een leerkracht waar ze op terug kunnen vallen voor hulp.

 

Na drie weken training op de woensdagochtenden is onze school inmiddels 21 leerlingmediatoren rijker. Wat hebben de kinderen hun best gedaan om te laten zien dat ze in staat zijn om te helpen een conflict op te lossen. Luisteren, samenvatten, goede vragen stellen, allemaal zaken waar we mee geoefend hebben. Stuk voor stuk belangrijke gereedschappen voor in de rugzak van een mensenleven! 

 

Het maakt ons dan ook heel trots om de groei te zien bij de kinderen die zich hadden opgegeven voor de training. Vandaag hadden we de feestelijke uitreiking van de diploma’s. 

Op locatie Kamelenspoor gaan we medio december starten met de inzet van leerlingmediatoren. Uiteraard blijven de leerkrachten verantwoordelijk en hebben we uitvoerig met kinderen en leerkrachten gesproken over situaties waarin juist wel of juist niet gemedieerd kan worden.

 

 

Vacature administratie

Astrid onze administratief medewerkster heeft aangegeven te stoppen met haar werk voor onze school. We begrijpen haar keuze, maar vinden het natuurlijk heel erg jammer dat zij vertrekt. Met Astrid haar vertrek ontstaat er een vacature voor de administratie. Bent u of kent u iemand die de school twee dagdelen in de week kan helpen met administratieve taken? Neem dan gerust contact op met Karin of Jeroen. 

 

Schoolmelk en schoolfruit

Sinds de herfstvakantie ontvangen we melk voor alle kinderen op school. Er is voor alle dagen in de week gratis schoolmelk. Tijdens de lunch en het 10-uurtje kunnen kinderen de melk drinken. We krijgen tot en met eind maart gratis melk voor de gehele school. Omdat we gezonde tussendoortjes belangrijk vinden hebben we tot het einde van het schooljaar fruit. Dit is mogelijk dankzij het Jeugd Educatie Fonds. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen gezond drinken en een  tussendoortje krijgt. 

 

Opening schoolplein Kamelenspoor

Zet u dinsdag 17 januari in de agenda? We openen dan het vernieuwde schoolplein op Kamelenspoor. Er zullen bekende topsporters aanwezig zijn om ons sportieve schoolplein te openen. Voor ouders en kinderen is het mogelijk om deze middag mee te doen aan sportieve workshops. Daarnaast presenteren de lokale sportverenigingen zich op een sportmarkt om iedereen kennis te laten maken met het sportaanbod in Maarssen en omgeving.   

 

Live webinar : Kinderen en pittige emoties

Op 13 december om 20.00 uur, is deze live webinar voor ouders met kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Kinderen kunnen behoorlijk pittige emoties hebben. En daar op een goede en effectieve manier

mee omgaan is best een uitdaging. Als je niet oplet dan maak je de emoties alleen maar groter.

Als je, je kind en zijn emoties beter begrijpt kun je als ouder gelukkig veel doen om heftige

emoties behapbaar te houden.

Onderwerpen:

 • Wat zijn emoties nou precies, hoe werkt dat in je lijf en hoofd?
 • Hoe draag je voor kinderen bij aan een goede verhouding met emoties?
 • Hoe help je kinderen om heftige emoties te beperken?
 • Hoe kunnen wij kinderen helpen bij pittige emoties en woede-uitbarstingen?

Wil jij alles weten over het hoe en waarom van jouw verdrietige of boze kind en de aanpak

ervan? Meld je dan snel aan om bij dit gratis webinar bomvol uitleg, voorbeelden, inspiratie en

tips te zijn!

Aanmelden kan via: www.kwadraad.nl/webinars.

Na de aanmelding krijgt u een ontvangstbevestiging met een link voor deelname, op de dag zelf ontvangt u een herinnering. Deze webinar wordt u aangeboden door:

Vriendelijke groet! 

team KBS De Kameleon