Maandinfo april 2023

Maandinfo april 2023

Maandinfo april 2023

5 april 2023

Beste ouder(s) / verzorger(s),

 

De maand april is alweer in volle gang! Het begon wat regenachtig, maar het lijkt nu dan toch echt voorjaar te worden. Dat komt goed uit, want er staan verschillende (buiten) activiteiten op de planning. Aanstaande donderdag vieren we gezamenlijk Pasen; er wordt samen gegeten en we hebben een viering in de kerk. Daarna een lang weekend vrij, alle kinderen zijn vrijdag en maandag vrij. De kleuters kunnen nog een dagje langer genieten van het paasweekend, want zij zijn dinsdag ook nog vrij. 

 

De kinderen van groep 3 t/m 7 hebben vast zin om naar school te gaan dinsdag, want dan staat het schoolreisje op de planning. U heeft vast al vernomen dat de bussen dit jaar richting Kaatsheuvel gaan. We gaan naar de Efteling! Om dit mogelijk te maken heeft de OR, en dan voornamelijk Chantana Hijkoop, enorm goed onderhandeld met de verschillende partijen. We merken allemaal dat veel prijzen stijgen en zo ook de kosten van bijvoorbeeld de bussen. Dus extra bijzonder dat het toch lukt om op schoolreis naar de Efteling te gaan! 

 

De vrijdag voor de meivakantie hebben we een sportieve dag met de hele school. Die dag vieren we de koningsspelen. Juf Sanne, onze vakleerkracht gym, is samen met collega’s een mooi programma aan het organiseren. We doen ons best er weer een feestelijke, beweeglijke dag van te maken! 

 

Deze maand zijn kinderen en ouders van onze school begonnen aan de Ramadan. Tijdens de Ramadan vasten moslims een hele maand, waarbij zij tussen zonsopgang en zonsondergang niets eten en drinken. Mooi om te zien hoe ook de kinderen hier al heel serieus mee bezig zijn. Wij wensen alle mensen die deze maand mee doen aan de Ramadan: Ramadan Mubarak!  

 

Kortom, een maand met een heleboel leuke activiteiten! 

 

Met vriendelijke groet,

Karin Hulzebos, directeur KBS de Kameleon

 

Klankbordgroep

Vanuit de ouderenquête zijn er mooie punten naar voren gekomen. Punten waar we nu al

trots op kunnen zijn, maar ook punten waar we nog kansen voor verbetering zien. Om de

communicatie en het pedagogisch klimaat verder te verbeteren bij ons op school willen wij graag met ouders in gesprek. Dit willen we doen door middel van een klankbordgroep. U als ouder bent ervaringsexpert en weet wat werkt en waar verbetering nodig is. Dit helpt ons om ons pedagogisch klimaat en de communicatie te verbeteren. Wilt u ons helpen? Meldt u dan aan bij meester Jeroen. Zijn mailadres is: jeroenv@kameleon-maarssen.nl

 

Ouder gezocht voor de MR

Voor de MR van onze school zijn we op zoek naar een enthousiaste ouder die plaats wil nemen in de oudergeleding. We zoeken een ouder die zich vanaf het nieuwe schooljaar voor een termijn van 4 jaar beschikbaar wil stellen.

 

Lijkt het u wat om mee te denken en het beleid van de school kritisch te volgen, geef u dan nu op! Dit kan tot en met vrijdag 20 april. U kunt zich kandidaat stellen door te mailen naar: MR@kameleon-maarssen.nl. Zijn er meer geïnteresseerden, dan worden er verkiezingen uitgeschreven.

 

Wat doet de MR ?

Iedere school heeft verplicht een MR. Dat is vastgelegd in de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS). De MR is gericht op inspraak. De MR bestaat uit een afvaardiging van het onderwijzend personeel en ouders. De MR overlegt ongeveer 6 keer per jaar met de directie van de school over belangrijke schoolzaken, zoals verbeteringen in het onderwijs, besteding van middelen, de keuze van een lesmethode, verandering van klassenindeling, de veiligheid op school en ouderparticipatie. De wet schrijft voor op welke gebieden de directie en bestuur van de school de MR om advies en instemming moeten vragen. In het geval van advies mag de MR alleen haar mening geven. Instemming betekent dat de MR en de directie het met elkaar eens moeten zijn. De directie heeft instemming van de MR nodig op een aantal zaken, zoals het schoolplan, formatieplan, schoolbudget en regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn (Arbo).

Mocht u meer informatie willen over de MR kunt u contact opnemen met juf Ellen of juf Saskia. U kunt ook mailen naar: MR@kameleon-maarssen.nl

 

Sociale media

Wist u dat u ons kan volgen op Facebook en Instagram? We posten daar verhalen en foto’s van verschillende belevenissen bij ons op school. Zo krijgt u een beeld van wat er in de alle groepen speelt! Natuurlijk mogen opa’s, oma’s, ooms en tante’s ons ook volgen! 

Facebook – KBS de Kameleon

Instagram – kameleonmaarssen

 

Hoofdluis

Op de woensdag na elke vakantie worden alle kinderen gecontroleerd op de aanwezigheid van hoofdluis of neten. De dagen dat er wordt gecontroleerd op school staan vermeld in de jaarkalender. De luizencontrole wordt uitgevoerd door een groep vrijwillige ouders van de school. Voor Duivenkamp en Kamelenspoor zijn we opzoek naar een nieuwe groep vaste ouders die willen helpen met controleren op hoofdluis. U kunt zich aanmelden door te mailen naar administratie@kameleon-maarssen.nl  We hopen dat er veel aanmeldingen komen, zodat het voor iedereen weinig tijd kost. 

Schoolfruit

Woensdag, donderdag en vrijdag zijn bij ons op school de fruitdagen. Elke week staat er op deze dagen een fruitschaal klaar met verschillende soorten groenten en fruit. Uw kind mag zelf het fruit of groente kiezen. Even als reminder de schoolafspraak is dat we geen snoep als tussendoortje en bij de lunch eten.

Schoolmelk

Het Voedingscentrum adviseert voor kinderen bij voorkeur ongezoete dranken als water en halfvolle en magere melk. Wij bieden gratis gekoelde halfvolle schoolmelk aan voor de ochtendpauze of tijdens het overblijven. Tijdens de basisschool zijn kinderen flink in de groei en voor die groei zijn veel voedingsstoffen nodig. Een pakje halfvolle schoolmelk van 200 ml levert kinderen van 4 tot 8 jaar 35% van de ADH van calcium, 26% van de ADH van vitamine B2 en 35% van die van vitamine B12. Calcium is nodig voor de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen en van belang voor het gebit. Vitaminen B2 en B12 ondersteunen de normale werking van het zenuwstelsel. 

Heel Nederlands én lekker: een beker halfvolle melk voor tijdens het overblijven of de eerste ochtendpauze. Dat is een frisse onderbreking van een drukke dag vol nieuwe informatie. Geeft u uw kind een beker mee? Dan zorgen wij voor de melk.

Lege batterijen

Heeft u thuis lege batterijen? Lever ze dan bij ons op school in. Wij krijgen voor elke kilo aan ingeleverde batterijen een geldbedrag waarmee wij buitenspeelgoed kunnen kopen.  

Sportspullenbank

Mocht u thuis niet de financiële middelen hebben om sportkleding, sportschoenen of sportmateriaal te kopen dan helpt de sportspullenbank regio Utrecht u graag. Elke woensdag van 13.30 tot 15.00 uur en vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur bent u welkom bij Sporthal Safari. Alleen artikelen voor het gezin zijn gratis. Het adres is Bisonspoor 37, Maarssenbroek. De sportspullenbank is te vinden op de eerste etage en bereikbaar via lift of trap. 

Vriendelijke groet ! 

team KBS De Kameleon