Maandinfo februari 2022

Maandinfo februari 2022

Maandinfo februari 2022

1 april 2022

Beste ouder(s) / verzorger(s),

De afgelopen weken konden we op school niet om Corona heen… Veel leerkrachten zijn besmet (geweest) en ook de kinderen. Bij eerdere landelijke “pieken” viel het bij ons nog erg mee, maar momenteel doen wij er wel degelijk aan mee! 

Op sommige dagen misten we wel 10 kinderen in een klas! Dat was dus best lastig om de CITO toetsen af te nemen of om instructies te geven over nieuwe lesstof. 

Gelukkig komen veel kinderen na het weekend weer naar school. Ook een aantal leerkrachten is er na het weekend weer. 

Helaas hebben we lang niet alles kunnen opvangen de afgelopen weken. De leerkrachten hadden over het algemeen gelukkig milde klachten, dus lukte het wel om online les te geven. Hopelijk is dit bij iedereen thuis ook weer gelukt. 

Voor de kinderen en u, als ouders, weer een compliment! Het was voor u toch ook weer even schakelen en een hoop geregel. Bedankt voor uw begrip! 

Nog drie weken tot de voorjaarsvakantie. De kinderen krijgen deze weken het rapport mee en de oudergesprekken staan op de planning. Deze gesprekken zullen nog online plaatsvinden. Ik hoop enorm dat we de volgende gesprekken gewoon live, fysiek kunnen inplannen. 

Op donderdag 17 februari zijn alle kinderen vrij, want dan hebben we een studiedag. Op deze dag zullen we naar onze opbrengsten van de CITO toetsen kijken en gaan we verder aan de slag met onze instructievaardigheden. Centraal staat het geven van een “kraakheldere rekeninstructie met procedurele kennis”. In de volgende maandinfo vertellen we u er meer over. 

Hopelijk knappen de afwezige kinderen (en hun ouders) snel op en zien we iedereen snel weer op school! 

Met vriendelijke groet,

Karin Hulzebos, directeur KBS de Kameleon

TIM Stichtse Vecht

Met ingang van 1 januari wordt in Stichtse Vecht gewerkt met wijkteams. In de bijlage vindt u hier een informatie over. Als school werken wij nauw met TIM samen, omdat zij ouders en kinderen kunnen helpen met zoeken naar de juiste ondersteuning. 

Wilt u een steentje bijdragen? 

Voor de komende periode zijn we op zoek naar wat hulp van ouders. Vind u het leuk om ons te helpen? U kunt het aangeven bij de leerkracht of een mailtje sturen naar directie@kameleon-maarssen.nl

Fruit snijden

Op locatie Duivenkamp zijn we op zoek naar ouders (of grootouders) die het leuk vinden om (af en toe) het fruit te snijden. Het fruit wordt gegeten in de kleine pauze, dus het snijden kan tussen half 9 en 10 uur.  

TSO

Zijn er ouders die het leuk vinden om te ondersteunen tijdens de TSO op locatie Duivenkamp? Het gaat om het begeleiden van het buitenspelen. U krijgt hier ook een vergoeding voor. Ik geef er graag meer informatie over, dus u kunt altijd even vrijblijvend informeren! 

Stucen / schilderen

Zijn er handige vaders of moeders die een wand bij ons op school willen stucen? Onze concierge is super handig, maar dat is nu net iets wat hij niet zo goed kan. Dus uw hulp is zeer welkom! 

Op locatie Duivenkamp zouden we graag wat houtwerk willen schilderen. Zijn er toevallig handige schilders die de school willen helpen?  

TSO bijdrage

We zien dat veel ouders de bijdrage voor de TSO hebben betaald. Hartelijk dank daarvoor! 

In de bijlage voegen we de brief nogmaal toe, fijn als het lukt om de bijdrage over te maken. We hebben het u in elk geval zo gemakkelijk mogelijk proberen te maken. 

TSO en Ouderbijdrage betalen met de Upas

Heeft uw gezin een U-pas? Op www.u-pas.nl kunt u zien waar u het U-pas tegoed allemaal aan kunt besteden. Hierop vindt u verschillende acties en activiteiten die u en uw kind(eren) kunnen doen met korting, van het U-pas tegoed of zelfs gratis! 

Een gedeelte van het U-pas tegoed van uw kind(eren) is o.a. bedoeld voor het betalen van schoolse activiteiten, zoals bij ons op school de ouderbijdrage en de TSO bijdrage. 

U dient hier wel zelf rekening mee te houden bij de besteding van het U-pas tegoed van uw kind en akkoord voor te geven aan school. Zonder uw akkoord kan school namelijk geen bijdrage afschrijven. School heeft echter wel deze bijdrage nodig om jaarlijks de activiteiten en TSO te kunnen organiseren voor alle leerlingen op school. Vandaar dat ook de U-pas hier rekening mee gehouden heeft in het bepalen van de tegoeden. 

Gezonde voeding

Zoals u waarschijnlijk wel weet, stimuleren wij gezonde voeding op school. 

Dat is ook de reden dat wij meedoen met gezonde schoolprogramma’s zoals het EU-schoolfruit, Schoolzuivel en het Nationale schoolontbijt. Op deze manier hopen wij dat kinderen veel verschillende dingen proeven en daarmee in aanraking komen met (nieuwe) gezonde voeding. 

Van te voren laten we u weten via de agenda in Parro, welk groente / fruit / schoolzuivel de kinderen krijgen. Het kan natuurlijk zijn dat uw kind iets niet lust. Wij willen u dan vragen om die dag iets anders van groente / fruit mee te geven. Wanneer een kind helemaal geen groente / fruit lust, kunt u uw kind een boterham meegeven. Op de dagen dat er geen tussendoortje wordt aangeboden kunnen de kinderen iets anders meenemen als tussendoortje. Wij willen u vragen geen snoep, chocoladekoeken en frisdrank mee te geven.              

Dipstokjes met bv zuivelspread Rozijntjes Rijstwafels

 

Het voorjaar komt eraan! 

1x per jaar laten we de tuinen goed snoeien door een hovenier, maar dit is erg kostbaar. We kunnen dit dus niet vaker doen en 1x per jaar is niet voldoende. 

Nu doet Sander enorm zijn best om het groen zo goed mogelijk bij te houden, maar dit is niet te doen voor 1 persoon. Daarom zijn we op zoek naar hulpouders. Vele handen maken licht werk! 

Sander wil binnenkort op beide locaties aan de slag. Wie kan hem helpen op de volgende vrijdagen? Aanmelden kan bij sanderk@kameleon-maarssen.nl.

1 april 2022 Duivenkamp 8.30u

8 april 2022 Kamelenspoor 8.30u

3 juni 2022 Duivenkamp 8.30u

10 juni 2022 Kamelenspoor 8.30u

We zoeken ook nog ouders die het groenafval voor ons naar de gemeentewerf kunnen brengen. Bijvoorbeeld met een aanhanger of een busje. Dag en tijd kunnen afgestemd worden met Sander. 

Wij hopen dat er een clubje ouders is dat wil meehelpen, zodat de tuinen gedurende het jaar netjes blijven! 

 

Ouderbrief catechese komend project

Grenzen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt over de grens naar een ander land, waar het er anders uitziet en ruikt dan hier. Je kunt over iemands grenzen heen gaan. En er zijn grensgevallen: iets is niet per se goed of slecht. Grens wordt de komende periode het onderwerp van onze catechese lessen. 

Een grens markeert vaak een plaats: de grens tussen landen, een deur die dichtgaat, het hekje van de tuin, de veelbesproken muur tussen de VS en Mexico. Aan de ene kant beschermt zo’n grens. Het zorgt ervoor dat wij aan de ene kant van de grens bij elkaar horen, in dit land of in deze kamer. Hier, op deze plek, zijn we op elkaar aangewezen. Aan de andere kant sluit de grens mensen buiten. Door de grens ontstaat er hier en daar, wij en zij. Dat is soms prettig en soms lastig. Met de kinderen verkennen we deze grenzen, wat ze doen en hoe dat voelt. 

In veel religies gaat het vaak over het doorbreken van grenzen. Soms breekt iets van het goddelijke door in onze menselijke wereld. Het kan een ander licht werpen op wat we bijna als vanzelf redelijk en normaal vinden. We vertellen bijvoorbeeld bijbelverhalen waarin zoiets bijzonders gebeurt, zoals het verhaal over Mozes die op het eind van zijn leven uitkijkt over het beloofde land, waarnaar hij zijn hele leven op weg is geweest. Of het verhaal dat door Jezus wordt verteld over de Samaritaan, die geholpen wordt door iemand van wie je het misschien het minst verwacht. 

Er zijn veel mythologische figuren die tot de verbeelding spreken omdat het grensgevallen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Centaur, die half mens en half paard is. Of aan Prometheus uit de Griekse godenwereld, die half god en half mens is. Of een zeemeermin, die half vrouw en half vis is. In de lessen verkennen kinderen hoe het zou zijn om zo’n grensgeval te zijn. Zo raken ze misschien een beetje vertrouwd met het idee dat het interessant kan zijn om grenzen te doorbreken.  

Grens is een interessant onderwerp, waar veel aan te onderzoeken en te beleven valt. We hebben er onbegrensd veel zin in!

Namens het team,

Pastor Hedwig

 

Vriendelijke groet ! 

team KBS De Kameleon