Maandinfo april 2022

Maandinfo april 2022

Maandinfo april 2022

8 april 2022

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Terwijl ik dit schrijf, spelen de kinderen van de bovenbouw in de sneeuw! “April doet wat hij wil” klopt helemaal dit jaar!

De komende tijd werken we toe naar het Paasfeest, verderop leest u daar meer informatie over. We zijn ontzettend blij dat we weer een attentie kunnen brengen bij onze buren van de Oudenaar en dat we met de hele school naar de kerk kunnen! 

De laatste dag voor de meivakantie vieren we de koningsspelen en zijn alle kinderen om 12.00u vrij.  

De afgelopen tijd heeft u de oudertevredenheidspeiling kunnen invullen. Wij willen u heel erg bedanken voor het invullen. Binnenkort komen we hier inhoudelijk op terug en zullen we aangeven aan welke punten we willen gaan werken. Over het algemeen zijn we heel tevreden over de uitslag en vinden we het fijn om te zien welke punten van de school gewaardeerd worden en aan welke punten we nog kunnen werken! 

A.s. dinsdag zijn de kinderen vrij en hebben wij als team een studiedag. Deze dag is verdeeld in twee delen. Tijdens de ochtend gaan we het met elkaar hebben over onze kwaliteitsaanpak en de werkdruk. Hoe kunnen we onze werkdruk zo laag mogelijk houden en wel de goede dingen blijven doen voor de kinderen? We zullen kritisch kijken naar de dingen die we na schooltijd plannen, zodat leraren voldoende tijd hebben om hun lessen voor te bereiden en met elkaar over onderwijs te praten. 

‘s Middags komt Tim Surma bij ons spreken over hoe kinderen het best kunnen leren. Wat vraagt dit van de leraren? Welke kennis en vaardigheden hebben wij daarvoor nodig? Hoe kunnen we lesstof het beste aanbieden? En hoe gaan we om met herhaling van geleerde informatie? We kijken enorm uit naar deze dag en hopen daarna weer met veel nieuwe inspiratie met de kinderen aan de slag te gaan!   

Momenteel zijn er bijna geen corona maatregelen meer zichtbaar in de school. We dachten misschien dat dit wennen zou zijn, maar dat ervaren we eigenlijk helemaal niet zo. Het is bijvoorbeeld ontzettend fijn om weer ouders in de klas te hebben tijdens de inloop. Bij ons op school hebben we soms nog te maken met een enkele corona besmetting, zowel onder de kinderen als onder het personeel. Je zou denken dat we dit dan wel aardig kunnen opvangen. Echter, we hebben nu veel te maken met andere ziektegevallen bij collega’s. De gewone griep of een buikgriep worden nu weer opgelopen. De afgelopen week hadden we dus veel personeel dat ziek thuis zat en dan is het wel weer lastig op te vangen. We hopen dus wederom op uw begrip!  

Met vriendelijke groet,

Karin Hulzebos, directeur KBS de Kameleon

 

Verkeersveiligheid
Op locatie Duivenkamp zien we soms gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Vorige week is er een aanrijding geweest met een kind van de Tweesprong. Gelukkig kwamen zij er met de schrik vanaf. We zien dat auto’s stilstaan op de weg om hun kind af te zetten bij school. Soms staan de auto’s zelfs stil op het zebrapad.

Aan de kant van de kleuters zien we regelmatig auto’s op de weg keren. Hiermee is er geen ruimte meer om te passeren en ontstaan er onoverzichtelijke situaties. 

We realiseren ons dat dit ook ouders van de Tweesprong zijn en daarom zullen we het ook met hen opnemen. We willen u vragen om extra alert te zijn de komende periode, zodat het voor onze kinderen veilig blijft om van en naar school te gaan! 

  

Bedankt!
Volgende week zal een vader van onze school bij ons enkele wanden gaan stucen. De vader van Ghazal, Salwa en Asia blijkt dat goed te kunnen dus zal samen met onze Sander gaan klussen op locatie Kamelenspoor. Ali, heel erg bedankt voor de hulp! 

Ook hebben we aanmeldingen van twee ouders die wilden helpen met het groen rondom de school. Zij zouden vrijdagmorgen komen om te snoeien, maar helaas konden ze niet aan de slag door de sneeuw. Wanneer het weer het toelaat, zal Sander met deze twee ouders alsnog aan de slag gaan. Georgine en Anne bedankt! 

 

Lentefeest
De afgelopen twee jaar hadden we met zijn allen te maken met de verschillende corona-maatregelen, waardoor veel niet door kon gaan. Wij hebben op de Kameleon ons best gedaan om voor de kinderen nog zoveel mogelijk, op een andere manier, wél te doen, maar waar wij niet onderuit konden was dat dit zonder jullie was… onze ouders!

Gelukkig is het nu dan eindelijk weer zover: we kunnen elkaar weer ontmoeten en eindelijk samen vieren! Het doet ons dan ook veel plezier om u aan te kunnen kondigen dat er een groot feest aankomt. Noteer het meteen in uw agenda: 20 mei vieren we op de Kameleon het Lentefeest van 14:30 uur tot 16:30 uur!! Zeg alle andere dingen af, poets uw dansschoenen alvast op en zorg dat u erbij bent.

Op deze dag kunt u samen met uw kinderen genieten van een hapje en een drankje, live-muziek, een heuse markt, een loterij en veel activiteiten voor jong en oud. De opbrengst van deze dag zal ten goede komen aan het schoolplein van onze school.

We zijn nog druk met de organisatie en hebben bij een aantal dingen uw hulp hard nodig. Zo zoeken wij sponsoren voor de loterij. Werkt u bij een slagerij en kunt u voor een leuke waardebon zorgen? Laat het weten! Bent u loodgieter en wilt u uzelf laten verloten voor een kleine klus? Leuk! Heeft u nog een aansprekend iets in huis waar u zelf niets meer mee doet en waar een ander misschien hartstikke blij mee is? Graag! U zelf aanbieden voor een avondje oppassen? Wat een leuk idee! Een bloemist die een mooi boeket ter beschikking stelt? Een kapster voor een knipbeurt? Een schoonmaker voor eenmalig een schoon huis? Allemaal leuke ideeën!

Heeft u interesse in een plekje op onze markt? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij kijken hoe wij de samenwerking vorm kunnen gaan geven.

Verder zijn wij nog opzoek naar ouders die het leuk vinden om te schminken. Mocht u kunnen ballonnen vouwen, vuurspuwen, jongleren of met een eenwieler over een touw op twee meter hoogte kunnen rijden? Leuke ideeën zijn welkom, we kunnen dit altijd in overweging nemen.

Het lijkt ons leuk wanneer er ouders zijn die voor lekkere snacks/ gerechten willen zorgen. Dit kan van alles zijn! Zelfgemaakte loempia’s, gevulde eieren, wraps, quiches, etc. Op deze manier hebben we een gevarieerd aanbod voor iedereen!

Tot slot vernemen wij graag via de leerkracht van uw kind of, en met hoeveel personen, u deze dag aanwezig zult zijn. Wij kunnen hier dan rekening mee houden. Voor alle aanmeldingen en informatie kunt u terecht bij meester Robin. Zijn e-mailadres is: robins@kameleon-maarssen.nl

Hopelijk zien wij jullie de 20e!

 

Paasfeest op school!
Op donderdag 14 april a.s. vieren wij op de Kameleon het paasfeest. Dit jaar mogen wij deze viering gelukkig weer in de kerk vieren. Voordat wij naar de kerk gaan hebben wij een paaslunch op school. Het is de bedoeling dat alle kinderen wat lekkers meenemen. Er komt een intekenlijst op Parro te staan. U kunt daarin invullen wat het kind die dag meeneemt naar school. Het zou heel fijn zijn als u die producten (voorverpakt) mee kan geven voor de paaslunch. Zou u de houdbare producten op woensdag 13 april mee willen geven aan uw kind naar school en de verse producten op donderdagochtend 14 april? De kinderen vanaf groep 3 hebben ook een eigen bord, bestek en beker nodig voorzien van naam en graag in een plastic tas. Wij hebben enorm veel zin in deze dag!

 

Wilt u een steentje bijdragen?
Voor de komende periode zijn we op zoek naar wat hulp van ouders. Vindt u het leuk om ons te helpen? U kunt het aangeven bij de leerkracht of een mailtje sturen naar directie@kameleon-maarssen.nl.
Fruit snijden
Op locatie Duivenkamp zijn we op zoek naar ouders (of grootouders) die het leuk vinden om (af en toe) het fruit te snijden. Het fruit wordt gegeten in de kleine pauze, dus het snijden kan tussen half 9 en 10 uur.  

TSO
Zijn er ouders die het leuk vinden om te ondersteunen tijdens de TSO op locatie Duivenkamp? Het gaat om het begeleiden van het buitenspelen. U krijgt hier ook een vergoeding voor. Ik geef er graag meer informatie over, dus u kunt altijd even vrijblijvend informeren! 

Hoera! 50 jaar!
Afgelopen maand werd onze Saskia 50 jaar! Saskia zorgt er altijd voor dat onze school helemaal spik en span is. We konden deze speciale dag natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. We hadden haar schoonmaakkarren versierd, een mooie bos bloemen voor haar gekocht en de klassen hebben haar allemaal toegezongen en verwend met mooie tekeningen en kaarten. Saskia voelde zich enorm jarig deze dag! 

 

Vriendelijke groet ! 

team KBS De Kameleon